browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Activitati

Nu ai cum sa te plictisesti!

De vizitat:

DINO PARC – Deschis din 12 iunie 2015. Parcul de dinozauri va ofera o experienta unica in Romania. Programul parcului este zilnic intre 10 – 20, din aprilie pana in octombrie. Tarifele sunt 28 lei/adulti si 22 lei/copil. Parcul se intinde pe 2 ha si cuprinde pe langa cele 102 de dinozauri si un vulcan cu o platforma unde se experimenteaza cutremurele, foisoare, loc de joaca pentru copii, tiroliana si trasee de aventura, restaurant, terasa, ateliere de creatie. De asemenea poti achizitiona suveniruri de la 2 lei buc pana la sume mai mari in functie de dorinte. (conform google Maps, distanta de la Pensiunea DARA pana la parcarea de pe Valea Cetatii sunt 2.7 km, apoi se poate maerge pe jos sau cu tractorasul pana la intrarea de la Dino Parc).

LIFTUL CU CREMALIERA – deschis in data de 3 iulie 2015, liftul cu cremaliera porneste din centrul orasului si urca spectaculos pana in Cetatea Taraneasca Rasnov, dupa ce vizitati cetatea, coborati putin pana la Dino Parc. Tarife 10 lei/adult si 5 lei/copil.

Cetatea Taraneasca Rasnov – In aceasta perioada Cetatea Rasnov este in renovare, insa puteti intra gratuit in curtea cetatii  Detalii despre cetate gasiti pe site-ul www.rasnov-turism.ro.

In timpul verii Cetatea Taraneasca Rasnov gazduieste aproape in fiecare week-end festivaluri culturale. Programul festivalurilor se gaseste pe www.rasnov-turism.ro

Pestera Valea Cetatii – program de vizitare 10 -18 in timpul iernii, 10-20 in timpul verii. Sambata dupa amiaza participa la un concert inedit de clarinet in interiorul – pesterii. Mai multe detalii veti gasi pe www.pestera-valeacetatii.ro.

Biserica Evanghelica – program de vizitare: luni – inchis, marti-sambata 10:00-17:00, duminica 13:00 – 16:00. In interiorul bisericii se tin ocazional concerte de orga. Solicitati detalii la receptie despre programul concertelor. Detalii despre Biserica Evanghelica gasiti pe www.tarabarsei.eu

Bisericile ortodoxe Sf Nicolae – vechi si nou – sunt deschise spre vizitare publicului in fiecare zi.

Cheile Rasnoavei – formatiunile stancoase sunt situate la 5 km de orasul Rasnov. Aici se pot desfasura mai multe activitati in aer liber: bunging  jumping, escalada, drumetii montane, montanbike. Detalii gasiti pe www.cheile-rasnoavei.eu

Complexul sportiv de sarituri cu skiurile – complexul cuprinde 4 trambuline – K15, K30, K60 si K90. Anual se organizeaza concursuri de sarituri cu skiurile atat in timpul iernii cat si vara. Programul competitiilor gaseste pe www.rasnov-turism.ro. De asemenea trambulinele va ofera o oaza de relaxare, fiind in afara orasului dincolo de zgomotul masinilor. Va recomand o plimbare pe pista de biatlon. Aceasta are o lungime de aprox 2km, insa nu este neaparat sa o urmati integral, existand scurtaturi pentru a va intoarce la parcare mai repede.

Trasee montane -

In fiecare sambata la ora 10:45, prietenii nostri de la Centrul cultural Schubz, va asteapta in Centrul orasului pentru a incepe o noua experienta. Grupuri de 10-12 persoane vor incerca sa se reconecteze cu natura, sa inteleaga ce inseamna linistea padurii si cat de multe sunete sunt in jurul nostru chiar si intr-un oras linistit de munte.  Traseul urmat este usor, se merge o portiune prin oras, apoi se intra in padure pe Valea Popii, urmand drumul forestier spre Schleiff si Gradina Pazitorilor.  O experienta ce trebuie incercata de fiecare dintre noi, pentru a te indragosti de sunetul padurii.

Rasnov – Bisericuta Paganilor – traseu pe banda albastra – durata – 1 ora – dificultate scazuta.

Rasnov – Cabana Malaiesti – pentru parcurgerea traseului se merge pe Valea Glajeriei 17 km, apoi se incepe ascensiunea care dureaza 2:30 ore dificultate este  medie.

Rasnov – Cabana Diham – traseul poate fi efectuat cu masina sau pe jos – dificultate scazuta.